Tarieven

1e Homeopatisch consult: € 80,-
incl. ca. 1,5 uur durende anamnese + homeopathische middelen excl. verzendkosten*
Inclusief beperkte begeleiding d.m.v. telefoon/e-mail/WhatsApp na het consult.

Homeopatisch vervolg consult: € 40,- (per 01-07-24 aangepast naar €45,-)

incl. ca. 30-45min. vervolggesprek, evt. aanpassing homeopathische middelen.
Inclusief beperkte begeleiding d.m.v. telefoon/e-mail/WhatsApp na het consult, excl. verzendkosten*

Een vervolgconsult is een consult dat binnen 6 maanden op een eerder consult volgt.

Kort homeopatisch consult: € 40,-
Bedoeld voor acute situaties
incl. maximaal 30min. durend gesprek, exclusief homeopathische middelen en inclusief beperkte begeleiding d.m.v. telefoon/e-mail/WhatsApp na het consult.

Toeslag avond/weekend: € 15,-
Bij consulten die plaatsvinden in de avond (v.a. 17.00 uur) en in het weekend zal een toeslag worden gehanteerd op het standaard tarief.

Los homeopathisch middel: € 10,-
Zonder consult en excl. verzendkosten*

Voedingsadvies: € 35,-
Alleen bedoeld voor bestaande en nieuwe klanten die voeding bij ons afnemen.

Uiteraard geven wij onze klanten bij aanschaf van voeding ook adviezen als service maar tot op zekere hoogte. Als er klachten zijn waar voeding de waarschijnlijke en/of bewezen oorzaak is, gaat een voedingsadvies verder om o.a. tekorten van voedingsstoffen te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eliminatiedieet.

Reiskosten:
Honden ontvang ik bij voorkeur in de praktijk.
Consultatie/behandeling van één paard/kat kan plaatsvinden bij u op locatie op maximaal 30 minuten reistijd vanaf mijn praktijk. Bij behandeling van meerdere paarden/katten op één adres of op de route is in overleg een langere reistijd mogelijk.

Als reiskosten wordt € 0,40 per gereden kilometer gehanteerd.
De reisafstand wordt bepaald op basis van Google MAPS vanaf postcode 7849PA.

Annuleren van afspraken:
Kosteloos annuleren van een afspraak is mogelijk tot 24 uur van te voren.
Bij een “no show” of als een afspraak wordt geannuleerd binnen 24 uur voor de afspraak, zal 50% van het consult in rekening worden gebracht. Indien van toepassing zullen ook 100% van de gemaakte reiskosten in rekening worden gebracht.

Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW

* Verzendkosten variëren vanaf €2,95 voor brievenbuspost (zonder track and trace) tot €8,25 voor verzending van o.a. pipetflesjes (met track en trace). Verzenden zal via PostNL of DHL plaatsvinden.

Aanvullende uitleg:
Als u naar de prijzen van het consult kijkt vraagt u zich misschien af hoe deze tot stand zijn gekomen.

Klassieke Homeopathie is maatwerk. Dit houdt in dat ik voor alle consulten uitgebreid voorbereidend werk doe. Meestal pluis ik een dierenarts dossier helemaal uit, de voedingsgeschiedenis, maak ik een tijdlijn van gebeurtenissen. Ik probeer bij de klacht passende middelen te zoeken. Dit neemt minimaal een uur in beslag, meestal langer. Het eerste consult zelf duurt daarnaast ongeveer 1,5 uur, afhankelijk van de klacht. Tijdens of na het consult volgt dan een advies voor uw dier.
Na het consult werk ik ook mijn aantekeningen uit en leg ik het vast in een dossier voor uw dier. Ik geef daarnaast ook nog bij uw dier passende adviezen en tips over diverse gezondheidsaspecten zoals vaccinaties, ontwormen, anti vlo en teek behandeling en meer.
Over het algemeen ben ik hierdoor naast het consult zelf nog 4 tot 5 uur bezig met het uitzoeken en uitwerken, afhankelijk van de complexiteit van de klacht.
Een vervolgconsult en de uitwerking daarvan kost over het algemeen iets minder tijd.
Ook zijn er altijd algemene kosten van de website, veiligheid van de webshop en bijscholingen. Zo probeer ik altijd actueel te blijven en kennis bij te spijkeren.